mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Morsdagsblommor i Ställdalen


Full kommers bland blommorna

På mors dag var det full fart på försäljningen utanför byalagets lokaler i Ställdalen. Det var Leena och Raumo Virsunen som dukat upp flera bord med blommor som lyste i alla regnbågens färger, och folk strömmade till och handlade.

Men det är inte bara nu på mors dag, som paret Virsunen erbjuder Ställdalsborna att handla blommor på hemmaplan. Varje söndag, sen början av maj har de stått där, och de kommer att fortsätta med söndagsblommor fram till ett par veckor efter midsommar.
Raumo berättar att blommorna kommer från odlare på annat håll, som Enköping och trakten av Lindesberg.


Leena och Raumo i sin "blomsterbutik"

- Själva säljer vi bara, säger Raumo, men inte bara här förstås. Vi säljer också i bland annat Kopparberg, Hällefors, Ludvika och Fagersta. Att det blir Ställdalen just på söndagarna, hör kanske ihop med att det faktiskt är vår hemmaplan. Vi bor här sedan sju år tillbaka.

På hösten säljer vi svamp, bär, potatis och grönsaker, fast inte här på trakten. Folk här plockar själva i skogen och odlar i sina trädgårdar. Då blir det i stället Enköping och en del andra platser som får chansen att handla varje veckoslut. Och det är Leena som sköter den ruljangsen.

Vi frågar Leena, och hon nickar instämmande. Leena berättar också att vintertid kör hon taxi i Stockholm!

- Hur törs du det? undrar vi.

Det är inte så svårt, säger Leena. Vi bodde i Stockholmstrakten innan vi flyttade till Ställdalen, och jag vill inte riktigt släppa taget om stan.

Blommorna är fräscha och fina trots den varma dagen, och vi från Kopparbergar'n kan inte motstå färgprakten, utan köper med oss ett par vackra hängamplar att pryda entrén där hemma med.


En prunkande ampel


Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm