mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Glatt och livligt vid konstinlämningen

Det drar ihop sig inför årets upplaga av Kulturglimtar. Om ganska precis en månad kommer mer 50 utställare att visa bildkonst, keramik, textil och andra kulturyttringar, som musik och museisamlingar. Utställningen kommer att pågå på olika platser runt om i Ljusnarsbergs kommun och dess närmaste omgivningar.


Vicken von Post delar ut broschyrer och skyltar till deltagarna i Kulturglimtar.

Redan på lördag öppnar en samlingsutställning i Konstklubbens lokal Galleri Blå Soffan under ICA. Den utställningen kommer att vara öppen för besökare de vanliga tiderna för galleriet, dvs lördagar och söndagar 11 – 14 samt onsdagar 17 – 18:30.
Alla utställare bidrar till den utställningen med ett verk var, och i onsdags kväll var det dags för inlämning. Samtidigt kunde utställarna hämta broschyrer, skyltar och affischer, som behövs under de två dagar som huvudevenemanget pågår.

Det är tredje året som Kulturglimtar genomförs, och allt verkade väldigt smidigt och välorganiserat vid inlämningen.

Nyanlända togs emot av värdar som visade till rätta, konstverk registrerades och numrerades och sedan bjöds det alkoholfri dryck (läs Kopparbergs cider) och goda små snittar i många olika former och smaker att inta under minglet i lokalen. Och nog minglades det! Stämningen var glad och förväntansfull, stundtals riktigt livlig, men så var det också ovanligt kreativa människor som strålade samman denna kväll.

När magen och pratlusten blivit mättade var det så dags att hämta skyltmaterialet och bege sig hemåt för vidare planering inför årets upplaga av Kulturglimtar.

Länk till flera bilder här!

Text Björn Öringbäck
Foto: Inger Aftonljus

Kommentera

mm mm