mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Junis – en satsning på unga

12-05-16
IOGT-NTO:s Juniorförbund, i dagligt tal kallat Junis har sin basverksamhet förlagd till gamla Folkets Hus, som numera ägs av IOGT.

Cirka 40 ungdomar i åldrarna 7 – 14 år är medlemmar i Junis här i Kopparberg, men Junis finns över hela landet, berättar Ralf Nielsen som är ledaren.

Eftersom det finns tillgång till en biosalong brukar film vara ett stående inslag på träffarna. Spel av olika slag som biljard, fotbollsspel och pingis hör dit, liksom lekar i stora danssalen.
Korv och frukt, men även godis kan inhandlas för en ringa slant.
Men det är inte bara här i huset, som verksamheten bedrivs berättar Ralf. Vi gör en del resor och utflykter också. Vi har till exempel hyrt bowlinghallen och varit till Boda Borg tillsammans med juniorer från resten av länet. Och så brukar vi delta i Trollebolägret vid Lövåsen på sommaren.

Det är sjätte året som Ralf Nielsen håller i trådarna för Junis, och till sin hjälp har han några av de äldre ungdomarna, Cecilia Berner, Niklas Myrman, Marcus Olsson, Emma Oscarsson och Johanna Tsupukka. Utan deras insats, skulle jag inte klara det här, säger Ralf.

Terminsavslutningen, som i år är den 26 maj, är förlagd till äventyrsgolfen i Lindesberg, avslutar Ralf.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm