mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Vernissage på Galleri Blå Soffan

12-06-02


På lördagen öppnades samlingsutställningen inför årets Kulturglimtar i Galleri Blå Soffan. Som Kopparbergar'n tidigare rapporterat, har Kulturglimtars utställare fått en möjlighet att lämna in ett verk var, som ett litet smakprov inför huvudevenemanget i månadsskiftet juni/juli.
Mest var det målningar som lämnats in, men också en hel del hantverk, som textiltryck, smide i både silver och järn, läderarbeten mm.

Besökare droppade in med lite ojämna mellanrum, vandrade runt och beskådade tavlor och föremål, stannade till här och där för att titta lite närmare, och diskuterade ibland med varandra. Som brukligt är när det gäller utställningspremiär bjöds det på godis, snack soch dryck, och ville man vila benen en stund kunde man göra detta i bekväma sittmöbler.

En del av besökarna är utställare själva (liksom även undertecknad för den delen) och vi träffar bland andra på Hanna Charlotta, som rättar till det silverarmband som hon bidrar med, så att det ska presenteras på bästa sätt.

Magnus Fliesberg ställer ut en stor dekorativ målning med ett så kallat nonfigurativt motiv. Här är konstnären infälld framför sitt verk.

Marianne och Oskar Martinsson samtalar med Ewa Wikström, som fungerar som galleriguide den här dagen, medan en del tar sig en andra runda bland konstverken.

Såvitt vi från Kopparbergar'n kan bedöma, så håller de utställda verken en hög kvalité, och det ska verkligen bli spännande att se vad som visas på utställningarna vid kommande månadsskifte.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm