mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Unga golfare på läger

12-06-20

Veckan före midsommar ordnade Stjernfors GK ett läger för sina juniorer. Lägret omfattade fyra dagar, som fyllts med olika aktiviteter med sikte på golfträning, både under lekfulla former och på traditionellt vis.
Stjernfors GK är känt för att ha bredd i sin ungdomsverksamhet, och det kan man förstå, när hela 27 ungdomar i åldrarna 7 – 17 år deltog.


Elin Oskarsson

Vi träffade Elin Oskarsson, som är en av ledarna, och hon berättade: 
- På måndagen var det träning och övningar på olika stationer både för- och eftermiddag. Man fick bland annat slå över bunkrar och träna puttning.

Agnes Larsson, som var en av lägerdeltagarna, tyckte att det var roliga och omväxlande övningar.
- Vi spelade luffarschack, berättade Agnes, och pyramiden var också kul.

Elin Oskarsson förklarade hur övningarna fått sina namn. I ”pyramiden” gällde det t. ex. att med golfbollen träffa och skjuta sönder en pyramid av tennisbollar.
På tisdagen var det träning ute på banan, med lite ”hårdare ramar” för de äldre barnen, som Elin uttryckte saken. De yngres ramar var lite vidare (Kopparbergarn's tolkning) på så sätt att de fick ta flera slag i anspråk för de olika övningarna.


Dniel Elvenäs, Jörgen Dahlström, Elin Oskarsson och Åsa Bergsten

Elin Oskarsson ansvarade inte ensam för lägret, utan delade det med tre andra. Vi träffade Daniel Elvenäs, som basar för SGK:s juniorkommitté. Han berättade att just på onsdagen, när Kopparbergar'n var där, genomförde man tävlingen Skandia Cup – Klubbkval. Det är en landsomfattande ungdomstävling i flera klasser (0 – 13 år, och 14 respektive 15 och 16 år) De som placerat sig bäst i sin klass (2 flickor och 2 pojkar) går vidare till en omgång som kallas gruppkval. Den omgången spelas för övrigt här i Stjärnfors, den också. Då gäller det ungdomar från hela örebro län. Och går man vidare där, väntar regionskval, och sen...

- Två spelare från SGK tog sig till regionfinalen förra året, och eftersom vi har många duktiga juniorer, har vi väl vissa förhoppningar i år också, inskjuter Elin. Vi har en. väldigt fin junioranda i klubben. 

Lägret är utökat till 4 dagar i år, fortsätter Elin. Det är bland annat ekonomiskt stöd från SGF som gjort det möjligt. De två första dagarna har barnen åkt hem efter träningen, men i kväll (läs i onsdags) blir det övernattning också. Lägret avslutas på torsdagen, då Anna Dahlberg-Söderström kommer hit som gästtränare. Men alla lägerdeltagarna tävlar inte i cupen. En del går bara en vanlig klubbtävling. Det gör också lägrets äldsta deltagare Andreas Persson, som med sina 17 år är för gammal för Skandia cup. Han får i stället spela mot ett par av ledarna. En av dem är kusinen Mats Olsson 20. Med 4,6 i handicap är han SGK:s bästa juniorspelare.

Efter informationen tog sig Kopparbergar'n ut på banan och träffade några av de tävlande.


Ludvig Boström, Viktor Bernström och Philip Hedin är ute på green


Oliver Markusson och Miguel Lönnberg


Kusinerna Andreas Persson och Mats Olsson trivs i golfklubben.

Text och foto Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm