mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Guld!

12-06-17

I helgen är det dags för 2012 års upplaga av Kopparberg Open, och även om arrangörerna, Kopparbergs Guldvaskarförening, hade lite otur med vädret, lockades ändå ett fyrtiotal deltagare till tävlingen. Egentligen skulle man väl säga tävlingarna, eftersom guldvaskning är en sport där man tävlar i flera olika klasser, allt från nybörjare till veteraner. Det kan alltså bli många vinnare innan arrangemanget slutförts. Det finns också möjlighet att vara med och tävla i mer än en klass, eftersom man kan ställa upp både individuellt och i mixed eller tremannalag.

På lördagen var det uttagningstävlingar för samtliga klasser. Då sållades inte bara guldkornen fram, utan även nya stjärnskott som Clara Salander, vinnare i lördagens tävling i ungdomsklassen.

Regnet skrämde kanske bort en del åskådare, men de tävlande tycktes inte störas särskilt mycket. ”Guldvaskning är ju ändå en blöt tillställning”, som någon uttryckte saken. Vi från Kopparbergar'n skriver gärna under på det, sedan vi provat på hanteringen för några år sedan – dock inte i tävlingssammanhang. Vi hoppas att det klarnar upp lite tills finalerna avgörs, och lovar att återkomma med resultat och fler bilder.

Foto: Gunnar Björkman

Kommentera

mm mm