mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Restaurang Wok House

12-07-17

Det är inte så ofta som vi äter på restaurang i hemkommunen, men någon gång händer det i alla fall. Att vårt val föll på Wok House berodde dels på vår envisa nyfikenhet, och dels på rekommendation från bekanta som ätit på stället tidigare. Restaurangen ligger på Storgruvegatan 4 i Kopparberg, och för vår egen del har vi inte varit i den lokalen sedan den tid då det låg en pizzeria där. Det måste ha varit förra året, för den nuvarande ägaren, He Yin, berättar att Wok House varit igång i sex månader.

He Yin kommer närmast från Lindesberg, där han bedrivit restaurangrörelse med samma namn som nu i Kopparberg.
- Köket är helt nytt, säger He Yin, och för övrigt har vi satsat lite försiktigt med nya dekorationer av lokalen, som annars var i ganska gott skick vid övertagandet.

När Kopparbergar'n besökte Wok House var det vid lunchtiden och då är det lunchbuffé med fem asiatiska rätter som är ”dagens”. 
Salladsbuffé, bröd och måltidsdryck ingår i priset, liksom kaffe eller te och kaka efteråt. Pris för detta är 75 kronor om man äter i restaurangens lokaler och 65 kr vid avhämtning. Lunchbuffén serveras mellan klockan 11 och 15.

Kopparbergar'ns medarbetare provade förstås allt, och det innebär i det här fallet vårrullar, friterade fläskbitar, strimlad biff med färska grönsaker, kycklingspett och en nudelrätt. Ris fanns naturligtvis också, och olika goda såser.
Vid avsmakningen kunde vi konstatera att allt var vällagat, och att alla rätterna faktiskt smakade olika eftersom de kryddats på lite varierande sätt. 

Vi pratade också med andra gäster som alla var mycket nöjda med maten. Där var bland andra Ruben Havsed och Mona Petersson, som båda sommarvikarierar på apoteket. Mona har jobbat där i över två månader och Ruben lite kortare tid, men båda har ätit sin lunch på Wok House flera gånger.

Vid ett annat bord satt Karin Jansson och Magnus Carli som båda jobbar på socialförvaltningen. De äter inte ute så ofta, utan försöker att ta med sig matlåda i stället men de håller båda med om att det de får här är gott. 

Restaurang Wok House är dock inte bara en lunchrestaurang, utan har öppet till 20 eller 22 om kvällarna. Då är det dock á la cartemenyn som gäller med förrätter huvudrätter och deserter som erbjuds. Thailändska och kinesiska rätter med fläsk, biff, kyckling, fisk eller skaldjur samt ris och nudelrätter och rent vegetariska alternativ finns det att välja bland och priserna är inte direkt avskräckande. Kopparbergarn's reportrar kommer säkert tillbaka igen, och kanske satsar vi på en thailänsk personalfest, nån gång.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm