mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Uppföljning 1

12-07-19

Vi hade för inte så länge sedan en artikel om Navet och dess verksamhet kring återbruk och redesign och nämnde då i förbigående också Navets insamlingsarbete vid Skäret.
Nu har vi varit dit ut och pratat med Kristina Pettersson, som är den som är Navets representant där.

Vi möter henne i en minst sagt trasslig situation! Hon håller nämligen på att reda ut något som liknar ett flaggspel – kanske är det tänkt att hänga runt en barnsäng?
- Jag tar emot sådant som folk lämnar till vår verksamhet, berättar Kristina. Oftast är det då välsorterat, men jag går ändå igenom allt här på plats. Det är ju onödigt att frakta in allt till butiken om en del ändå ska gå till annan typ av återvinning. Ta kläder till exempel. Om de har fläckar eller är slitna, så får de stanna här.
Men jag går också fram och pratar med andra som ser ut att ha användbara saker bland det de tänker kasta. Jag brukar föra in samtalet på sådant man kan göra för att minska sopberget. Det är ju något som i stort sett alla håller med om, och så hjälps vi åt att sortera ut saker för återbruk. 
Den sociala biten är viktig, säger Kristina, att känna att man bidrar till att förverkliga det hållbara samhälle som vi eftersträvar. Vi tar emot möbler, kläder, allt...!

Medan vi pratar kommer Jan Pärneblom med släpkärran full. Han kör direkt fram till Kristina, dels för att få hjälp med att sortera ut användbara saker, och dels för att rådfråga om var han ska lämna några olika typer av material. Kristina hittar genast ett par små rosa fönsterlampor med tillhörande sladdhärva. Dem tar hon gärna hand om.

Vi från Kopparbergar'n, som har ett eget miljöengagemang som sträcker sig tillbaka till förra århundradet (närmare bestämt 1970-talet) gläder oss åt allt positivt miljöarbete som uträttas av såväl BKT som Navet och enskilda med ”miljötänk”.
Kristina finns på plats på Skäret måndagar och torsdagar mellan 13:00 och 15:45. Den som vill lämna saker för återbruk kan även göra dett direkt i butiken på de öppettider som tillämpas där.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm