mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ny utställning på Galleri Blå Soffan

12-07-07

Vicken von Post och Monica Käller kontrollerar att upphängningen blir bra.

Knappt har dammet på traktens vägar hunnit lägga sig efter årets Kulturglimtar, innan Ljusnarsbergs konstklubb slår upp portarna till en medlemsutställning på Galleri Blå Soffan. 
Cirka 25 av konstklubbens medlemmar finns representerade med sina verk. Den här gången är det huvudsakligen bildkonst i akryl, akvarell och olja, men även andra tekniker som tex foto finns med, liksom en del konsthantverk i keramik och textil.

Det intryck man får av årets sommarutställning är, att kvaliteten på de utställda verken är genomgående hög, medan motivval och tekniker varierar utan att helhetsintrycket går förlorat. Här måste arrangörerna som står bakom hängningen få en ros för ett genomtänkt arbete.

Ett par bilder drar till sig blickarna lite extra, och det är dels den strategiskt placerade ”Urtidsmaskinen” som i stort format möter oss när vi kommer in, och dels är det ”Svartälvstorps blomlåda” där betraktarens hjärna luras att tolka ögonens signaler som att tavlan är tredimensionell och monterad i en svulstig ram. 

Gå och se dessa två och få många goda intryck av de övriga bidragen ”på köpet”.
Utställningen är öppen lördagar och söndagar 11 – 14 samt onsdagar 17 – 18:30 till och med den 25 augusti.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm