mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kopparberg Stenmarknad 2012

12-07-28
Stenmässan i Kopparberg (numera formellt Kopparberg Stenmarknad) är Nordens äldsta stenmarknad med traditioner tillbaka till 1970-talet. Här har samlare, entusiaster och nyfikna samlats för att köpa, sälja, byta, kolla vad som har hittats det senaste året, och inte minst: mingla med gamla och nya kompisar och kollegor från många länder. 
Det sociala livet under stenmarknaden har varit en stark drivkraft för arrangementets överlevnad i så många år. (saxat från Stenarknadens officiella hemsida http://www.kopparbergstenmarknad.se/  )



I år är det Tom Hoel som håller i trådarna för arrangemanget med totalt 32 utställare från när och fjärran. Stenmarknaden är i år koncentrerad till området kring Geomuséet som utan särskild kostnad är öppet under mässdagarna. Med tanke på det ostadiga vädret har de flesta valt att duka upp sina bord i något av de två stora utställningstälten, medan andra föredrog att ställa upp sina varustånd på traditionellt marknadsvis inne på gården.

För att komma in på marknadsområdet tog man ut en kostnad av 40 kronor per person, eller 100 kronor för hel familj. Om man inte spenderade några pengar på inköp, får man väl ändå se det som ett billigt nöje med tanke på allt man fick se bland annat i form av glittrande stenar, jättekristaller och fossiler.

Vid firma Natursmycket från Visby var det full kommers och ägaren, Maj-Britt Jeppson var nöjd med affärerna så här långt (lördag fm). 

Vi fastnade också för Life Art som ställde ut i nästa tält med bärnstenssmycken, mineraler och fossiler. 

Fiskfossilerna var verkligen dekorativa, och vi skulle gärna ha en sådan tavla på redaktionsväggen, men så länge vi inte har några intäkter av vårt skriva så får det stanna vid en dröm.

Vi frågade också Tom Hoel själv vad han tyckte om årets stenmarknad så här långt.
- Så här långt ser det ganska bra ut, tyckte Tom, men det gäller att publiken strömmar till under båda dagarna. Vi hoppas naturligtvis att folk ska uppskatta arrangemanget så att vi kan bygga vidare och komma med en ännu bättre marknad nästa år. Ju mer folk som kommer till marknaden, desto bättre rykte får den bland samlarna, och då får vi ännu högre kvalitet, så är det bara.

Vi tackar Tom och de andra utställarna för ett par intressanta och trevliga timmar och önskar lycka till under resten av marknadstiden.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm