mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Glimtar från Kulturglimtar

12-07-06
Märta Dahlberg har sänt oss sina upplevelser av Kulturglimtar i både text och bilder. Vi tackar för bidraget. Så här skriver Märta:

Ulla och jag körde först till Solbacken, Stjärnfors. Här i garaget fick vi se prov på Björns kreativitet med kamera och dator. Därefter en liten promenad i den fatatiska gamla skogen. Här mötte vi en gammal spark, en rostig tunna och foto på densamma inramad i en gammal fönsterbåge. Vid bäcken, där man förr tvättade, stod baljan med tvättbrädan. En annan tvättbräda fick utgöra ram till ett foto med balja och hinkar. En logvägg var vacker bakgrund för fotografier
Vi tackar Inger och Björn för den trevliga upplevelsen och för vänligt bemötande.

Nästa anhallt var Rällså. Lillemor Ilio Israelsson och Roland Lager med trevlig keramik, vackra smycken i bergslagssten och de något ekivoka träfigurerna, fick vi tyvärr inte träffa.
Kerstin och Kimo Kuismin var värdar för dagen. Kimmo visade små fina alster i bl.a. älghorn. Kerstins kuddar och väskor var något nytt och mycket smakfullt. Hon hade använt dator, för att föra över motiven på specialpapper, som man sedan med hjälp av strykjärn förde över på tyg. Roligt att se.

Vi letade oss fram till Finnfalls Bygdegård. Magnus Fliesberg visade abstrakt
konst. Ulf Andersson-Studio Backens berättade gärna om hur man målar tavlor med hjälp av tryckluft. Han utför även dekorationer på bilar och MC.
Charlotta Pantzar visade sina handgjorda silversmycken, alla olika och stilfulla. Hanna Charlotta glad och trevlig.

Sista stopp var hos UllaMaj och Heikki. Trädgården var full av allehanda prydnads och nyttoväxter. Allt enormt frodigt. Hönsgödsel ger god växtlighet!! Efter en snabbtitt i korgmakeriet smakade kaffe med rabarberkaka gott, i uterummet med vackra pelargoner och figurer av alla de slag.

Vi tackar!
Ulla och Märta

Se alla Märtas bilder här!

Kommentera

mm mm