mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kopparberg Geomuseum


12-07-02
Lördag den 30 Juni öppnade Kopparberg Geomuseum sina dörrar för första gången. Tom Hoel har under en längre period arbetat med museet som nu äntligen har öppnats. Under helgen kom det runt 400 besökare, det är glädjande att se att så många är intresserade av museet och kommer dit med familjen eller ensam.


Tom Hoel visar museet.

Museet består av en butik och en utställning. Butiken har ett stort urval av bland annat smycken, stenar, presenter, fossiler och turguider.

Utställningen består främst av Tom Hoels personliga samling som han har hållit på med sen barndomen. Det finns dinosaurieägg, kristaller, fossiler, guld, silver, ädelstenar och en stor 230kg tung meteorit som har landat i Sverige. En del utställda stenar får man röra, andra står i ett vitrinskåp.  Specialutställningen i år är Kristallernas Värld, en utställning med naturens underbara kristaller i fina färger och former.


Ett stort antal fossiler.

Öppet: 10.00 – 19.00 alla dagar juli - augusti, annars öppet efter avtal.
Inträde:  40:- per person
100:- för en familj (obegränsad antal)

För mer info: www.geomuseum.se

Snart är det även dags för Nordens äldsta stenmarknad!
Kopparbergs Stenmarknad är den 28-29 juli från 10.00 – 16.00 båda dagarna med flera olika aktiviteter för stora och små, även ett café finns. För mer info kontakta gärna info@geoloco.se eller www.stenmarknad.se.  

Text: Lonneke van Dam

Kommentera

mm mm