mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Gårdsauktion på Björkvägen

12-07-28
Senast i onsdags var det auktion i Ställdalen, då i Folkets park, och på lördagen var det dags igen, men den här gången var det gårdsauktion, då ett orört hem gick under klubban. 

Och nästa helg är det återigen auktion i parken!
Egentligen är det väl lite ovanligt att man kan hålla auktion så ofta i lilla Ställdalen. Inte kan väl Ställdalsborna vara så intresserade av att rota i andras grejer? Men hemligheten är nog en annan.

Ställdalen ligger inte långt från vare sig Kopparberg, Grrängesberg eller Ludvika, och så här i semestertider kommer folk även från mera långväga platser. Och en gårdsauktion har ju alltid en viss atmosfär.
Kanske borde man i det här fallet kalla det ”villaauktion” i stället eftersom platsen var mitt inne i ett villaområde, med därtill hörande brist på parkeringsplatser. Men finns det hjärterum...

Efter en ovanligt regnig sommar var det kanske lite djärvt att arrangera en utomhusauktion, men ”Jalle” som höll i klubban, verkar ha ett specialavtal med vädrets makter. Kanske har han fått det efter sina många år i branschen? Jarl Magnusson hade förr egen auktionslokal i gamla snickerifabriken Lindesberg, men har trappat ner klubbsvingandet och åtar sig numera bara en och annan gårdsauktion under sommaren.

”Jalle” är en folkkär auktionist, och stämningen är god. Buden tuggar tätt och det behövs inte något segdraget trugande. Ett och annat impulsköp blir det kanske, men många gånger ligger verkliga behov bakom buden. 

Vi träffade till exempel Solveig Vogel, som just ropat in en stereo, komplett med högtalare och allt, för bara 165 kronor.
- Den har kassettdäck också, säger hon, och det ville jag ha. Mitt gamla är trasigt och går inte att spela in på längre. Hoppas att det här funkar, bara! Jag frågade om det, och dom svarade att stereon hämtats direkt ur vardagsrummet samma dag, så vi får väl tro det bästa.

Buden höll nog överlag en ganska låg nivå, och även om det inte gjordes några direkta fynd var nog köparna i allmänhet nöjda. Till den skaran hörde helt visst den dam som ropade in den stora vackra tavlan av Aspe för några hundralappar.

Förutom allt det vanliga inre och yttre lösöret som hör till en sådan här auktion fanns det också ovanligt mycket verktyg, maskiner och material för snickeri och hobbyarbeten. Det fanns massor av saker kvar, när Kopparbergar´n lämnade Ställdalen för denna gång men förhoppningsvis var allt skingrat innan kvöllens åskregn drog in över bygden.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm