mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Besök från ”Down under”

12-07-09


Kopparberg har helt oförmärkt haft långväga besök, närmare bestämt från Australien. Göran Runesson och hans livskamrat Xingling gjorde en avstickare hit under sin rundresa i Kina och Europa. Under barndomstiden bodde Göran Runesson i Storå och var då närmaste granne med den grabb som så småningom blev nuvarande redaktör för Kopparbergar'n. 

Göran emigrerade till Australien redan i ungdomen, men kontakten mellan oss har hela tiden funnits kvar, även om den ibland inskränkts till ett julkort. Det här är tredje gången som Göran gäster Sverige och anledningen till återbesöken är inte bara vår gemensamma tid som barndomsvänner. Han har först och främst sina syskon, Gerd och Ingemar att träffa här. Gerd bor kvar i Storå och Ingemar i Frövi, så ingen av dem har gett sig iväg så långt som storebror. Men varje gång han besökt Sverige har han till vår glädje också avsatt tid att träffa mig och min familj.

Till vår glädje väckte också vår tidning, Kopparbergar'n, uppmärksamhet och Göran meddelade på stående fot sitt intresse för att medverka! När de båda resenärerna så småningom återhämtat sig efter resan, kan vi därför se fram emot ett nytt inslag i vår tidning: ”Från vår utrikeskorrespondent”.
Exakt vad det kommer att innebära får vi se så småningom, men ett grundtips kan vara att det kan handla om att se saker ur ett annat perspektiv.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm