mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Lockande program

12-12-13
Ställdalens naturstudieklubb drog på årets sista styrelsemöte upp riktlinjerna för verksamheten 2013. Det skedde förstås under gemytliga former, med fika och tårta.


Foto: Gunnar Björkman

Kopparbergar'n har varit i kontakt med ordförande Thyra Lundell, som berättar:
- Det blir som vanligt ett rikt och varierat program, med tyngdpunkten lagd under den snöfria delen av året. 


Foto: Privat

Men redan i början av februari gästas klubben av Jan Hedberg, bördig från Ljusnarsberg men numera bosatt i Falun. Han har gjort sig känd som en intressant föreläsare med ett medryckande framställningssätt och är dessutom en duktig fotograf, så hans bildspel blir säkert uppskattat.

Ugglelyssning, samt fagardagen och slåttern vid Dansarbacken är årligen återkommande inslag i verksamheten liksom De Vilda Blommornas dag. Vid den senare arrangeras en utflykt i handikappvänlig miljö så även rörelsehindrade kan delta.

En längre resa är också inplanerad till sista helgen i maj. Den går till ostkusten, närmare bestämt till trakten av Trosa och man övernattar på Nynäs slott, som numera fungerar som vandrarhem.


Foto: Wikipedia

Lite kortare turer blir det också, bland annat till Styggens Stuga utanför Fredriksberg och till Fjärils- och humleträdgården i Karlskoga.

På hösten väntar den traditionella ärtsoppefesten i Klubbstugan och en fotovisning av bilder som tagits under årets aktiviteter.

Som synes är det ett varierat och attraktivt innehåll i 2013 års verksamhet, som alla kan delta i, och nya medlemmar mottages förstås gärna, avslutar Thyra Lundell.

Kommentera

 

mm mm