mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Alla kan göra något

12-12-10

Rubriken ovan var också temat för ett möte, som i veckan som gått hölls i Tingshuset. Det var socialdemokraterna som initierat mötet och inbjudit Robert Roos från IF Metall att hålla ett anförande mot rasism. Kopparbergar'n kunde tyvärr inte närvara personligen, men genom Wiveca Stopp har vi fått uppgifter om vad som sades och gjordes. Mötet var ett led i utbildning till att förstå de mekanismer som ligger bakom rasismen, och som ibland utlöser främlingsfientliga handlingar.

Ross visade också ett bildspel med innnehåll hämtat från olika delar av världen, även Sverige, och därefter fanns det tid för en diskussions- och frågestund innan det blev dags för lussefika. Många frågor berördes och bland andra togs förhållandena kring de sydeuropeiska bärplockarna upp. Det efterlystes ett betydligt större ansvar från dem som bjudit in dessa.
Robert Roos tryckte också hårt på att politikerna måste stå upp för sina värderingar och vara tydliga. Man måste ta diskussionen och inte ligga lågt och hoppas att det obehagliga försvinner av sig självt.

Det 20-tal personer som kommit till mötet, var överens om vikten av att öppet belysa och diskutera rasismens natur och följdverkningar. Mera utbildning behövs, och även skolan måste engageras ännu mer i kampen mot främlingsfientlighet och rasism.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm