mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Klacken – sju månader senare

12-12-03

Till en av de allra tidigaste artiklarna i Kopparbergar'n, närmare bestämt den 14 april 2012, fick vi en intervju med Catrin Bernhoft, nybliven ägare av Gillersklack. Som framgick av den artikeln hade ägaren satt upp tydliga mål för utvecklingen, och nu har vi gjort en uppföljning, för att se vad som hänt.



Det finns många bilar på parkeringsplatsen när vi kommer fram. En hel del är firmabilar, PEAB Asfalt står det på dem, och många därifrån är här på konferens med övernattning i dag. 

Det är snart tid för lunch, och om en stund ska hundratalet hungriga magar fyllas med lunchmat. Catrin Bernhoft har mycket att bestyra men tar ändå emot oss för en pratstund.

Vi kan ju med egna ögon se att beträffande lokalerna har mycket förändrats på de månader som gått. Det genomgående intrycket är mycket gott och det råder inga som helst tvivel om att vi befinner oss i en miljö som är både tilltalande och ändamålsenlig. Men vi vill veta mera, och Catrin berättar:
- Utvecklingen av verksamheten fortskrider i lagom takt, säger hon, men tillägger att det är många trådar att hålla i. 

Just nu är det ju också aktuellt med julbord. 

Receptionen är veksamhetens kärna. Den ligger som sig bör, i mitten. Numera bemannar vi badet fullt ut. Kommunen äger badet, men vi svarar för driften. Vi är som planerat värd för större och mindre konferenser, med eller utan övernattning. På oktoberfesten hade vi 90 personer övernattande här, och i dag är det ett hundratal till lunch. Julbordet till i kväll lagas till ett femtiotal.

Vi har fått en egen kock, Erika, med stor erfarenhet i yrket. Hon tillagar alla rätter för julbordet här på plats och är på alla sätt en stor tillgång.

- Men vi skule behöva anställa en värdinna, fortsätter Catrin. Som det fungerar nu, så har jag med mig Sandra från verksamheten i Örebro, men hon behövs där nere. Helst skulle jag vilja anställa någon härifrån trakten, men det måste vara någon med fingertoppskänsla, och som klarar uppgiften både som konferens- och turistvärdinna.

- Appropå turister, flikar vi in. Hur går det med backen?

- Det ser bra ut, svarar Catrin. Man har kommit fram till en överenskommelse, och kontraktet skrivs antagligen under den kommande veckan. Det är bara några praktiska detaljer kvar.

För driften av längdspåret svarar Ställbergs IK och de får också ta hand om intäkterna därifrån. Dessutom sponsrar Klacken med 6000 kronor och upplåter mark för två stugor som behövs för den verksamheten.
Vi ser det inte som önskvärt att driva ett stort antal sinsemellan olika aktiviteter. Många gånger är det bättre med samverkan med entreprenörer.
En fristående kraft som hyr själva restaurangrörelsen kan också vara av intresse. Vi skulle då kunna beställa och köpa maten till konferenserna där.

- Skulle det också vara någon härifrån? undrar vi.

- Gärna det. Vi har några kvinnor från Ställdalen som städar här, och en av dem, pensionär dessutom, ska också hjälpa till att servera. Och Erika, vår kock, bor i Finngruvan.



När vi kommit så långt i intervjun börjar lunchgästerna strömma till, och Catrin Bernhoft behövs säkert på annat håll, så vi tackar för den tid vi fått och för att hon så beredvilligt berättat för oss om nuläget.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm