mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Familjärt fotomöte

12-12-08

Ställdalens Fotoklubb har haft sitt sista möte för året och det genomfördes på ett gemytligt sätt, med bland annat en riklig och välsmakande julbuffé från Restaurang Kristineplan. Mötet hölls som vanligt i Bruksgården, och 12 medlemmar infann sig den här gången. 

Bengt Lundell stod på tur för att redovisa sina 10 bilder, dvs helt obearbetade bilder som tagits under en kortare tid. Bengt hade valt att denna mörka årstid fotografera motiv i sparsam belysning, och resultatet var mycket intressant att se. Bilderna var tagna utan blixt men med stativ och långa slutartider på halva och hela minuter och de visade att även till synes vardagliga motiv blir annorlunda och mer dramatiska på detta sätt.

Tävlingsledaren, Inger Aftonljus, redogjorde för resultatet av den fjärde etappen av KM, som var en kolletionstävling med mottot ”de fyra årstiderna”. Juryn som svarat för bedömningen hör hemma i FK Focus Örebro.
Etappsegrare blev Björn Öringbäck, tätt följd av Inger Aftonljus, Bengt Lundell, Ingrid Karlström och Thyra Lundell. 

Björns Kollektion innehöll bilder med firande av olika högtider som infaller under året. Det var valborgsmässafton, nationaldagen, kopparbergsmarken och lucia. Den senare ansåg juryn vara den bästa enskilda bilden i hela tävlingen. Den och flera bilder kan ses på Fotoklubbens hemsida: Ställdalens FK

Mätta och belåtna fick sedan klubbmedlemmarna veta resultatet av KM. I och med segern i sista etappen vann Björn Öringbäck också sammanlagt och blev därmed klubbmästare 2012 på 107 poäng. Segermarginalen var dock inte stor, då Thyra Lundell knep andraplatsen på sina 101. Inger Aftonljus belade med 86 poäng tredjeplatsen med bara en poäng till godo på Kimmo Kuismin.

På decembermötet var det också inlämning till Årets Bild 2012. Den tävlingen ingår inte i KM utan här gäller det att kora bästa bilden inom tre kategorier: Färgbild på papper, monokrom (svart-vit) bild på papper, samt digitalt. Jury för Årets Bild blir FK Oktav, Hällefors.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm