mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Påsar och paket

12-12-12

På decembermötet med Kopparbergs PRO fördelades mängder av påsar och paket. Påsarna innehöll godis och de var avsedda som belöning till barnen från Garhytteskolans fritids för att de sjöng så vackert vid det luciaframträdande som var mötets höjdpunkt.

I kören fanns både lucior med tända ljus, några tärnor, flera tomtar både gammelfarfar och smånissar, pepparkaksgubbar minsann och till och med en liten bagerska i rött förkläde vit bagarmössa och mjöl på näsan! Stjärngossarna däremot lyste endast med sin frånvaro.
Barnens fröknar hade förberett dem ordentligt. Alla kunde de många sångerna utantill, och dessutom sjöng de ut med kraft så att även äldre med lätt nedsatt hörsel fick stor glädje av framträdandet.

På Kopparbergar'ns redaktion är det tyvärr bara den bättre hälften som är riktigt musikalisk, men hon intygade för den övriga personalen att man tydligt kunde urskilja flera riktigt fina röster i kören.
Vilket öde att vara så musikalisk! För andra, som skrivande redaktören själv, lät det jättefint alltihop, och dessutom var ju barnen så söta att se!

Förutom godispåsarna bjös också de unga sångfåglarna på saft och bullar som tack.



Luciatablån föregicks av ett kort möte, där Inga-Lisa Hjärtmyr assisterade Torsten Johansson i presidiet.



Efter luciatablån tog Frida Sandberg hand om den årliga paketauktionen och alla skänkta paket fick snabbt nya ägare. Till sin hjälp hade hon Sune Lindkvist och Leo Eriksson. Cirka 1600 kronor extra till kassan blev resultatet.
Detta var det sista månadsmötet för säsongen, men många av PRO:arna träffas igen redan på torsdag, då det är dags att avnjuta ett julbord på Bångbro Herrgård.

text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm