mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Ny butik i Kopparberg

12-12-29

Under 2012 har det glädjande nog öppnats flera nya affärer i Ljusnarsbergs kommun, och i mitten av december blev det ännu en. Då, mitt i julruschen, slog Beautyanny upp portarna och hängde upp skylten mellan Biblioteket och Apoteket i centrala Kopparberg.

Phusanada Nhunthummaporn från Thailand hade en affär med smycken och andra vackra ting, samt ansiktsmassage medan hon bodde kvar där. När hon sen fann kärleken och blev gravid, flyttade paret till Sverige, så att barnet skulle få födas här. Det är nu ungefär ett år sedan, och Phusanda kämpar på att lära sig svenska, men tycker själv att hon inte kan så mycket än. Med engelska till hjälp var det i alla fall lätt att samtala.

Det märks i butiken att Phusanda har sinne för sånt som är vackert. Hon har själv, tillsammans med sin man ställt i ordning lokalen och valt inredning, färger mm. Varorna kommer både från Thailand och Sverige och det finns lite av varje, både för herr och dam, och allt ser läckert ut.

Hon säger att hennes affärsidé är att man ska kunna hitta små trevliga saker här, både till sig själv och andra, utan att behöva resa många mil.

- Bensin kostar pengar, säger Phusanda. De saker som jag säljer är både vackra och billiga, så det är bättre att handla här.

Kopparbergar'ns reporterpar kollar runt lite i affären, och se, fastän vi egentligen inte tänkt oss att handla något alls, så blev det ändå ett köp. Ett smycke som skulle passa precis åt dottern i Karlstad hängde lockande alldeles i ögonhöjd, så vad skulle man göra? - I synnerhet som prislappen visade ett synnerligen överkomligt belopp.

Alla ni, som bor i Kopparberg, eller som har ärende dit, rekommenderas varmt att titta in, inte bara en gång, utan lite då och då, eftersom sortimentet kommer att utökas i lagom takt. Det finns till exempel en liten avdelning med kosmetik i ett hörn, och den kommer att utökas med mera smink så småningom.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm