mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Målarkurs ställer ut

12-12-01

Under hösten har fem talangfulla kvinnor deltagit i en målarkurs i Bångbro AteljéGalleri under ledning av Karin Ch Hedberg som äger galleriet. Och i dag, lördag är det dags för vernissage för en utställning där deltagarna ställer ut sina verk.

Kopparbergar'n tittade in på torsdagskvällen, när hängningsarbetet var i full gång och entusiasmen i topp. Samtliga kursdeltagare var överens om att de haft väldigt roligt under sammankomsterna och att Karin varit en utmärkt ledare som fått var och en att tro på sig själv och sin skapande förmåga.

Eva Torstensson, som aldrig försökt sig på måleri förut, berättar att det kändes väldigt osäkert i början, och att det var svårt att föreställa sig hur det färdiga verket skulle bli, och flera andra instämde. Men Karin har lärt sina elever att låta motivet växa fram vartefter, utifrån de första penseldragen på en ny duk.

En annan sak som Karin Hedberg uppmuntrat deltagarna till, är att våga sig på stora dukar. 

Mona Rydelius och Eva Wikman har målat var sin tavla i meterformat, men också några mindre. 

Eva visar två tavlor, som hon målat efter att hon låtit sig inspireras av slitna vaxdukar. Hon berättar även att om man nån gång kör fast, så kan man måla över alltihop med en täckande färg, låta den torka och sen börja med något helt nytt på samma duk.

- Vi målar med acrylfärger, förtydligar Karin, de torkar fort. Men nästa kurs, som börjar i januari får den som vill också prova på att måla med olja.

Kerstin Vidman har målat tidigare, men det är nu ett antal år sedan, och det är roligt att börja igen. Hon håller som bäst på att namnge sina verk.

- Den här ska heta Kenya, säger hon om en duk med varma gula färger.

Kopparbergar'n tycker verkligen att den titeln är passande, för är det inte ett lejon som smyger i det långa gräset? Nog tycker man sig skönja både nos och öron...

Jenny Husbergs tavlor, som hänger direkt till vänster när man kommer innanför dörren, innehåller många symboler och känslor, som får betraktaren att fundera – över livet och allting.

Karin själv har också en del av sina verk på väggarna, så alla kursdeltagarna får också uppleva att delta i en utställning tillsammans med en etablerad konstnär i en äkta miljö.

I detta sammanhang är det också på sin plats att nämna de dekorationer, ljus mm som bidrar till att skapa stämning både ute och inne.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm