mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kopparberg då – fast nu!

På väg hem till redaktionen i Stjärnfors råkade vi ut för en tidsförskjutning, som med våldsam kraft kastade oss minst 50 år tillbaka i tiden! På den gamla grusvägen stod nämligen en Ford de Luxe 4-dörrars sedan av 1947 års modell. Men inte nog med det! Såväl damer som herrar bar tidstypiska kläder och accessoarer. De hade tydligen fått något trubbel med motorn och försökte nu som bäst att åtgärda problemet. Ja det kändes faktiskt som om man sett på en gammal journalfilm, eller tittat i ett fotoalbum – eller själv varit med.

Efter några snabba blickar runt omkring kunde dock Kopparbergarns reporter konstatera att det inte var han, utan forden och dess passagerare som gjort tidresan. Redaktionsbilen var samma gamla Subaru -07 som vanligt, och i passagerarsätet satt samma gamla kvinnliga kollega som vanligt, utan att för den skull verka vara en dag yngre än minuterna innan. Så vad gör man? - Stannar till och pratar med Fordsällskapet förstås.

Som våra intelligenta läsare säkert redan gissat, så var sällskapet på väg till en veteranbilsträff. Men inte i närheten, utan ända nere i Uddevalla! Färden startade i närheten av Falun, men i backarna utanför Kopparberg började motorn bete sig konstigt. Så det var bara för grabbarna Joakim Karlsson, Mikael Håkansson och Mathias Ström att ta fram stor verktygslådan, kavla upp skjortärmarna, lyfta på huven och börja meka. Elin Grahn och Johanna Simonsson, med sjal över papilljotterna höll sig diskret i bakgrunden.

- Brytarspetsarna, trodde en av grabbarna. Det här ska vi nog fixa.
Bilen hade de importerat från Californien, och till det yttre hade ingenting ändrats på den. Färgen var en totalt nedmattad brun nyans, men det var troligen inte originalfärgen berättar grabbarna medan de skruvar. Den är nog omlackad en gång för länge sedan.

- Ska den gå så här tungt? En av killarna håller en mojäng i handen och vrider på den. 

- Kanske är det nån grej ur fördelardosan, tror vi. Kopparbergarn's reportrar är inte riktigt så där insatta i att ”skruva bil”, så vi känner att vår närvaro kanske är mer till besvär än till hjälp. Vi önskar dem alla lycka till och fortsätter hem till Stjärnfors. Vi tycker att det är säkrast att hålla oss till lite nyare bilmodeller, och låta bilverkstan ta hand om bekymren om något ändå skulle krångla. Och ska vi åka riktigt långt, då tar vi tåget.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm