mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Trädgårdsföreningen på resa

I lördags samlades 8 medlemmar från Ljusnarsbergs Trädgårdsförening. 

Första målet var Bäsna Handelsträdgård väster om Borlänge. Trädgården ligger i kuperad terräng och lutar mot norr. Det bör ju inte vara direkt främjande för växtlighet med det finns t.ex magnolia där. 

Trädgården har utvecklats mycket sedan den startade 1997. Man kan promenera olika temastigar bl.a. fanns det en trollstig. Frodigheten är stor och det är avstressande att promenera och lyssna till vatten som porlar överallt. 

När vi kom dit fick vi en guidning som var mycket intressant och vi fick också möjlighet att ställa frågor om växtstkötsel både allmänt Sedan var det dags för lättlunch som bestod av landgång, kaffe och pelargonkaka. Mätta och belåtna spred vi ut oss över trädgården både för att njuta men också för att handla utav frodiga och välskötta 

När vi var nöjda fortsatte färden via Björbo till Grangärde. Där var Grangärde Musteri målet. Ett besök gjordes i butiken för att studera vad man kan göra för gott av bär och frukt. En fikastund med småprat om dagens upplevelser avslutade den soliga dagen och vi återvände mot Kopparberg.   

Text och bild: Thyra Lundell

Kommentera

mm mm