mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Cafét vid vägkanten

Sex kilometer söder om Kopparberg ligger Stjärnfors, där Kopparbergar'n har sin huvudredaktion, och från den har vi gångavstånd till Stjärnfors Café & Camping, som ligger vid Väg 63 precis mellan de två broarna. Kopparbergarn's reportrar har fikat där mer en en gång i sommar, men den här gången gjorde vi också ett litet reportage där.

Ute vid vägen står en mysig portal och strax innanför den får vi ett trevligt välkomnande via den skylt som Pia Zettergren från Ställdalen målat. 

Det är Ulf Anagrius som äger såväl mark som byggnader, men arrenderar ut det till makarna Annika och Bengt Papmehl-Dufay som driver café- rörelsen och campingen. Vi hittade Annika bakom disken i kaffestugan och språkade med henne en stund över en kopp kaffe med kaka.

- Trots vädret har sommarens verksamhet gått förvånansvärt bra, säger Annika. Så sent som i går hade vi en busslast på 50 personer som gäster här. Campingen har också haft en god beäggning, men tyvärr har vi inte kunnat utnyttja hela området eftersom regnet gjort marken för mjuk. Ett par gäster har till och med kört fast, men hjälpsamma grannar ryckte in och drog loss en av dem. Men annars har det fungerat bra, och stugorna har också varit populära.

Nya kunder droppar in medan vi pratar, och Annika tar hand om dem. Det är det holländska paret Sijbje von Dorp och Gustav Albers från Utrecht, som sett skylten vid vägkanten och beslöt att stanna till för en fika och för att planera sin fortsatta färd genom Sverige. Annika är strax tillbaka, och vi undrar hur hon hinner allting. Är det inte så att det är hon som sköter golfrestaurangen också?



- Jo visst, säger Annika. I sommar är det så, men nästa år har de förhoppningsvis fått tag på en egen krögare. Nu har det bara serverats hamburgare, pajer och smörgåsar, utom under golfveckan då en cateringfirma från Örebro levererade maten.

- Vi såg att det ligger en pressenning på taket, säger vi och undrar om det är något problem. Läcker det in annars?

Annika bekräftar vår misstanke att det faktiskt förhåller sig så, och problemet verkar dessutom inte vara helt nytt.
- Hur ser framtiden ut? Finns det något du önskar dig förutom ett helt tak och förstärkt bärighet på campingplatsen?
- En brygga! Det är något som många av våra gäster frågar efter!



Kopparbergar'ns reportrar smaskar i sig de sista smulorna av den goda kakan, sörplar i sig den sista skvätten kaffe och tackar för pratstunden. Vi lämnar den vackra platsen för denna gång men kommer säkert igen flera gånger denna säsong och även nästa.
Då hoppas vi att anläggningens ägare åtgärdat bristerna och även sett till att ”kratersjöarna” på lastbilsparkeringen blivit fyllda med grus.

Text och foto:Björn Öringbäck

"Janne"

Är nästan helt säker på att "kommunens "handikappbrygga ligger uppe vid herrgården.

"Sijtje"

It was realy nice to stay at this charming camping. Guus and I liked it a lot and have put it on our swedisch favourites list.

Sture Ekmark

Saknar en plats att lägga till på, det skulle vara kul att även komma och fika sjövägen.

Kommentera

mm mm