mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Familjedag i parken

Old Wheels Bergslagen är en aktiv förening som svarat för olika arrangemang i Ställdalsparken hela sommaren. I lördags var det dubbelt upp med familjedag 10 – 15 och dans på kvällen. Kopparbergar'n hälsade på en stund på eftermiddan, för att se vad som pågick.

Det första som våra blickar fastnade på innanför grindarna var naturligtvis bilarna. På gräsmattan till vänster stod den ena blänkande veteranbilen bredvid den andra som en slags välkomstkommitté med breda dollargrin. Mest var det alltså amerikanska bilar med flera årtionden på nacken, men omsorgsfullt renoverade och vårdade av sina ägare.

En Chevrolet Malibu från 1964 tilldrog sig vårt särskilda intresse, dels på grund av den djupröda metalic lacken, men också för att den såg ut att praktiskt taget vila underredet på marken. Vi frågade ägaren, Björn Almén från Lindesberg, hur det kunde fungera.

- Den är höj- och sänkbar med hjälp av oljetryck, berättade han. Med hydraulik från en Cessna är det lätt att höja den till den nivå som behövs under färd. Jag har en fjärrkontroll också, och ibland brukar jag skoja med folk som står nära och tittar. Då händer det att jag plötsligt låter bilen ”säcka ihop” och det brukar ge lustiga reaktioner.

Vi vandrar runt lite i parken och ser att det finns bakluckeloppis, eller snarare flakloppis, eftersom en liten Volvolastbil tjänar som underlag för diverse prylar.

Korvkiosken är bemannad och vid lyckohjulet finns det också folk.

Från scenen hörs plötsligt sång och musik. Det är Lilly och Lonneke som uppträder, och publiken strömmar till.

- Det är många fler i publiken nu än när Saxdals-Elvis sjöng lite tidigare på dan, säger någon i publiken.

Vi träffar Else-Marie Axelsson, klädd i 50-talsstil. Hon är lite besviken att det inte kommit ännu fler besökare trots det fina vädret. 

- Kanske beror det på att det är Nora-marken samtidigt, funderar hon.

Även på kvällens dans, som för övrigt var den sista för säsongen, kom det lite färre personer än förra gången, men de som var där hade riktigt roligt i alla fall, rapporteras det.

Nu återstår bara tisdagscaféet som pågår september månad ut. Därutöver är det ingenting bestämt, men blir det något ytterligare arrangemang, så får du veta det i Kopparbergar´n!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm