mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Hantverk och sommarjobb

Tingshuset i Kopparberg har under sommaren haft en lokal upplåten för Hantverksföreningens sommarförsäljning och på så sätt har även några skolungdomar beretts sommarjobb. I går, fredag, var sista arbetsdagen för Carin Friborg Prando och Sandra Engman, men redan i torsdags gjorde Kopparbergar´n ett besök för att höra hur det har varit.



- Lite långtråkigt ibland, säger de båda, när ingen kommer. Eller om dom bara kommer in, tittar runt en sväng och går ut igen. Men då brukar vi titta på nån film eller lyssna på musik. Det är roligare när dom köper något, eller vinner på lotteriet.



När Kopparbergar´ns kvinnliga reporter hör ordet ”lotteri”, kan hon inte motstå frestelsen, utan köper fyra lotter på direkten. Hennes kollega, dvs jag, hinner inte protestera innan hon visar upp den första vinstlotten, och när ytterligare en av lotterna ger vinst inser jag att vidare protester skulle vara totalt lönlösa. Hon har ju vunnit - två små saker som hon inte tänkt att köpa annars! Men nu drar den kvinnliga logiken igång på allvar.
Eftersom hon vunnit på lotteriet har hon nu plötsligt pengar över att spendera – åtminstone de 20 kronor som lotterna hade kostat! Men eftersom inget 20-kronorsföremål föll henne i smaken, fick det bli ett par örhängen för 60 kronor i stället!



De båda flickorna, som nu både fått sälja vinstlotter och andra varor var säkert glada, och att det under Kopparbergar´ns besök vällde in flera kunder gjorde säkert inte saken sämre. 

Bland de nyanlända var barnen Ottilia och Signe Magdic, samt Emil Petterson, som tillsammans med ”Faster” Birgith Roughead, tog en titt på utställningen innan det var dags att ge sig av till guldvaskning. Det senare är något som Kopparbergar'ns reportrar provat på en gång för många år sen, inte alldeles utan framgång, men helt placerade i bakvattnet av barnbarnet Veronica, då 8 år.

Text och foto: Björn Öringbäck

Birro 27:

Det var en lång, men givande Dag. Guldvaskandet gav resultat. Tänk så mycket spännande det finns i Kopparberg.
Kramar till mina GuldBarn....
Keep smiling, som Faster alltid säger......

Kommentera

mm mm