mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Fiske i ån

12-08-02
Det fria fisket i Garhytteån är populärt i år också och man ser ofta folk som prövar lyckan längs de lättillgängliga delarna av stränderna. Kopparbergar´n stannade till och pratade lite med ett par fiskare, som just anlänt till ån strax uppströms om dammluckorna. Det var Jack Lindqvist och Fredrik Danielsson, och båda berättar att de gillar fisket här, även om ingen av dem hunnit dra upp någon fångst än. Båda är dock optimistiska, och Fredrik berättar att ett par yngre killar just lämnat platsen efter att ha ”fiskat fullt” dvs att de tagit två fiskar var, vilket är max för en dag enligt reglerna.



- Det är gott om fisk, säger Jack. Jag brukar nästan alltid få något här. Annars fiskar jag också i Gåstjärn. Där är fisket också bra.
Fredrik instämmer. Han kommer från Guldsmedshyttan, men säger att han helst fiskar i Ljusnarsberg, och gärna i Gåstjärn. 
Det är mycket bättre fiske där än i vattnen därhemma, påstår han. Där är det mera hårdfiskat.

Så länge Kopparbergar´n är kvar är det ingen regnbåge som nappar, men en stor bumling lämnar en tydlig ring efter sig på vattnet när går just upp till ytan och snappar i sig något ätbart. Vad som fisken helst föredrar på menyn är lite svårt att veta, men de båda ”bakom flötet” har med sig en riktig buffé av fiskmat med olika smaker, dofter och färger. Det gäller bara att hitta den rätta kombinationen, sen det lär nog inte dröja innan någon av dem landar dagens första firre.

Rolf Eriksson tror att fiskarna står ända nere vid gallret mot turbintrumman, där de också får lite skydd och skugga från bron ovanför.
- Här fick jag en halv åtta i morse, säger han.
Nu är han tillbaka för att fånga sin andra, medan Koparbergar'n hastar vidare mot nya mål.
- Skitfiske! ropar vi över axeln när vi går.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm