mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Duktiga fotbollskillar

12-08-26

På söndagen var det full fart på Olofsvallen i Kopparberg. Det var fotbollspojkar födda 2004 som deltog i årets poolspel mot lag från Guldsmedshyttan, Nora och Lindesberg. Den senare föreningen deltog med två lag. Poolspelet går till på så sätt att samtliga lag träffas under en dag och spelar flera korta matcher (2 x 15 minuter) så att alla får möta alla.

Kopparbergar'n hade tyvärr inte möjlighet att se alla mötena, och vi anlände precis i slutet av den första matchen, som våra pojkar förlorade. De var säkert lite besvikna över resultatet, men som en av ledarna, Torbjörn Forslund, påpekade, är det faktiskt nyttigt och lärorikt att förlora en match ibland, i synnerhet som det här laget hittills vunnit alla sina matcher.

- Det är lätt att vinna, men svårare att lära sig ta en förlust på ett bra sätt, sa han bland annat i pausen.

Sen var det pepping av laget inför nästa match. Förutom Torbjörn hjälpte även Erik Bergsten och Jessica Gerebrand till att ingjuta nytt självförtroende i grabbarna, som nu skulle möta Lindesbergs blå lag.

Det är länge sen Kopparbergar'n såg så unga spelare delta i en ”riktig” match, och vi blev ärligt förvånade av att se hur duktiga de var i bägge lagen. En ovanligt stor publik följde händelserna på de olika planerna.

I vår match böljade spelet fram och tillbaka och det var länge ovisst vem som skulle vinna. Det var ständigt kamp om bollen men spelet låg hela tiden på en just nivå. 

Visserligen hade Kopparbergspojkarna i sina gröna tröjor flera farliga attacker än motståndarna, men Lindesbergarnas målvakt tog de flesta skotten mot mål. 

En och annan boll smet ändå förbi, och när matchen var slut stod Kopparberg som vinnare igen. ”Vårt lag” vann sedan även de återstående matcherna för dagen.

Det här var det tredje mötet i årets poolspel, och nu återstår bara en omgång som spelas i Lindesberg. Det förekommer ingen poängräkning för våra yngsta spelare, men nästa år, när de här killarna fyller nio, väntar seriespel!
Kopparbergar'n tackar spelare och ledare för en trevlig underhållning och önskar samtliga lycka till i fortsättningen!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm