mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Slåtterfest på Dansarbacken

Kopparbergar'n skrev i maj om när Ställdalens Naturstudieklubb hade fagardag vid Dansarbacken. Igår var det dags för slåtter och Thyra Lundell skickade oss en rapport från dagen. Gunnar Björkman har bidragit med bilder, som visar att gänget hade en skön arbetsdag.

12-08-04

Idag, lördag, har Ställdalens  Naturstudieklubb haft slåtter på Dansarbacken i Nittälvsdalen. 

15 klubbmedlemmar ställde upp. Med liar, slåtterbalkar och räfsor tog man med glatt humör itu med att slå. Även en buskröjare behövdes för att ta hand om den gamla slåtterängen. Solen sken och gjorde att humöret var på topp.  Som bevis på dagens aktivitet stor det nu en hässja på ängen. Slåtterna gör att inte det inte växer igen och man får behålla mycket av de växter som inte kan överleva om gräset får vissna ner och göda marken varje år. Men det skall inte slås tidigare för då hinner inte växterna fröa av sig.  Man gör detta varje år på uppdrag av länsstyrelsen och för det får man en slant som används för att kunna anordna  bra föreläsare under den mörka årstiden. 

Men man gör inte bara nytta på slåtterdagen. Kaffe dricks och man umgås. Klubben bjuder också på lunch. Den här gången hade vår klubbvärdinna, Kerstin Kuismin,dukat upp potatis, matjesill och gräslöksgräddfil. Villy Andersson spelade dragsspel och några försökte sig på att dansa på det ojämna underlaget. Efter lunchen gjorde man färdigt dagsverket. Sedan tog vi en stund med trevlig samvaro och tömde det som var kvar i termosarna. Bengt tog fram munspelet och underhöll med några låtar. När vi skildes var vi överens om att vi fått några fina timmar med avkoppling.   

Text: Thyra Lundell
Foto: Gunnar Björkman

Kommentera

mm mm