mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

PF:s månadsmöte

12-04-19


Kopparbergs avdelning av Sveriges Pensionärsförbund (SPF) förlade sitt aprilmöte till Annas Café i Löa, och Kopparbergar'n var där som nyfiken gäst.
Omkring 30 personer samlades i cafélokalen, och så många fler hade nog inte fått plats. ”Lite trängsel och mycket trivsel” skulle kunna symbolisera sammankomsten.
Uno Svensson hälsade alla välkomna och vände sig särskilt till dagens speciellt inbjudna gäst, Inga Davidsson- Friberg, tidigare ordförande i länsorganisationen. 

Ny ålderstrappa och andra klurigheter
Dagens gäst presenterade sedan den nya ålderstrappan. Den skiljer sig från den gamla bekanta på så sätt att den inte vänder neråt i sextioårsåldern, utan fortsätter uppåt! Trappsteget vid 70 år pryddes av ett par ”gamlingar” gränslande en motorcykel och fortfarande på väg uppåt!
Efter den inledningen visade Inga ett antal kluriga bilder av vanliga föremål. Det kluriga bestod i att bilderna visades parvis, och mötesdeltagarna fick försöka lista ut vilka sammansatta ord som de båda bilderna symboliserade. Det visade sig inte vara så enkelt att kombinera ihop två välkända begrepp till något helt annat. Inte blev det lättare heller när det gällde att på liknande vis associera olika ordspråk till bildparen. Däremot ledde leken till många glada skratt.

Fika och lotterier
Efter lekstunden var det fikadags. Caféts personal serverade gott kaffe och dito bröd vid borden. De närvarande hade tagit med sig sitt bästa humör och samtalen i grupperna var livliga och glada. Uno Svensson och Boris Gudmundsson berättade några historier som ytterligare bidrog till munterheten. Sen var det dags för dragning på det lotteri som sålts tidigare under sammankomsten. Vinsterna, som bland annat bestod av fruktkorgar, blommor och choklad fördelades mellan några lyckosamma medlemmar. Men en sådan här dag verkade alla vara vinnare, där priset utgjordes av kamratlig samvaro, trevlig underhållning, gott fika och vackert väder.

Kommande aktiviteter i föreningen är två torsdagsträffar i Högfors, när man lär mer om historien där, för att senare göra en utflykt och bese allt på plats.
16 maj blir det vårlunch i Löa och den 4 juli planeras en resa till Engelsberg för att se bruket och göra en flottfärd till den omtalade oljeön.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm