mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Energi och utveckling i blomsterhandeln



Det är nu ganska precis tre månader sedan blomsteraffären flyttade från de gamla lokalerna vid Gruvstugutorget till Bergmästaregatan bredvid ICA Kopparhallen, och Kopparbergar'n är lite nyfiken på hur det har gått. Vi kliver in och frågar ägaren, Therese Eriksson, hur det kom sig att hon flyttade sin rörelse hit.

Det var först och främst att jag ville ha större lokaler, säger Therese. Det var trångt där borta, särskilt i arbetsutrymmena bakom själva butikslokalen. Skyltfönstren var bara två, så det var svårt att exponera varorna ordentligt. Det var bland annat därför som jag hade blomställ utanför butiken när vädret tillät det.
Här har jag visserligen inte samma möjligheter att ställa grejer utanför på trottoaren, men jag har i alla fall ett bassortiment av uteväxter där. Det är lite petunior, lobelia och sånt. Å andra sidan har jag som sagt fått fler och större fönster. Ljuset är väldigt viktigt i en blomsteraffär, en del blommor, som begonior försämras fort om inte ljuset räcker till. Och så kan vi även ha lite större växter nu, ifall någon frågar efter sådana.

Men du säljer också andra saker än blommor nu?
Ja, de nya lokalerna gav mig möjlighet att utvidga sortimentet med presentartiklar. Det är en önskan som jag haft länge, att få kombinera blommor och presenter. Vid uppvaktningar är det ju ofta aktuellt att köpa bådadera, och i dag är det här den enda presentbutiken i Kopparberg. Det känns som en lyckad satsning.


................
På ett par ställen i butiken finner vi också läckert färgade strutar med praliner från Åres Chokladfabrik. Har du också fler nyheter på gång?
Vi kommer inom kort att börja sälja smaksatta kaffe- och tesorter, berättar Therese. Drömmen är att ha en egen kaffekvarn, och det kanske blir en sanndröm så småningom.

Förutom Therese själv jobbar också Pernilla Wåström i butiken och vissa tider på året behövs ytterligare en kraft. Inför alla helger, Allhelgona, Jul, Alla hjärtans dag, och påsk är det som mest intensivt i affären, och så vid skolavlutningar förstås.
Vi får också veta, att företaget numera heter Solrosen Blommor och Presenter och att man kan skicka blommor genom såväl Euroflorist som Interflora eftersom butiken representerar båda kedjorna. En egen hemsida på Internet är dessutom snart igång. Adressen dit är solrosenkopparberg.se men den är inte riktigt klar än.
Det är alltså ingen tvekan om att här finns energi och framtidstro med många utvecklingsidéer och Kopparbergar'n tackar för all information och önskar lycka till.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm