mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ställdalens PRO har måndagsträffar

I Ställdalen träffas man varje måndag i Byalagets lokal för Bingo och fika eller bara fika. När Koppartbergar'n kommer på besök är det ca 15 personer på plats och det är gemytligt och full fart på pratet.

Willis Gustavsson berättar att det finns mycket att diskutera och att man också haft datakurs där för pensionärerna. Crista Vikander har sin lilla hund med sig, pigg och vaken, men stillsam och väluppfostrad. De båda tillhör stamgästerna på måndagsfikat..
..............


............
Kurt och Mona Magnusson har haft hand om Bingon så länge att de inte minns när det hela började. Just idag fattas fyra av de som brukar spela, så man är bara sex personer, men tidigare kunde man vara 30-40 stycken och hade en större lokal.
..............

............
Flera faller in i pratet och berättar om hur det var i Ställdalen förr. På 60-talet fanns här 2500 invånare. Doris Söderkvist, som är född i Ställdalen, berättar att när hon var barn fanns det 31 affärer där. Nu finns det ingen.
---------------

............
Så undrar Kopparbergar'n om det inte är dags att dra sig tillbaka, så bingospelarna får återgå till sina kulor och brickor..

- Nej, nej! skrattar Doris. Inte än när vi äntligen fått hit en reporter.

Men Kopparbergar'n har fler möten inbokade och måste slita sig från det trevliga sällskapet.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm