mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Karltokiga Fia gästade PRO!


........
12-04-24
På aprilmötet med PRO Kopparberg fick man besök av Titti Hansson från Nora, som underhöll med sång och spel, samt lindrigt rumsrena historier. Rubriken syftar på att Titti också är med i gruppen Hönsa-Karin, där hon alltså gör rollfiguren ”Vackra Fia” som älskar karlar och mat. 

Andra figurer i gruppen, berättar Titti för Kopparbergar'n, är Snus-Hulda, som snusar så att det rinner långa strängar från mungiporna, Älg-Berta som plockar älglort i skogen och delar ut till publiken när gruppen uppträder (malda lär de hjälpa mot både bristande potens och annat). Hönsa-Karin själv har visserligen höns, men det är inte för den skull som hon fått sitt namn, utan för att hon kacklar så mycket. Och så är det Johanna på Snippen, som med bestämdhet hävdar att den gamla kända visan handlar om henne. Fan tro't! sa Rellingen.
Men nu var det alltså Titti ensam som svarade för underhållningen. Det blev visor av Evert Taube och Dan Andersson, men också av ”modernare” vismakare som Stefan Demert. Och däremellan berättade hon den ena mustiga historien efter den andra. Att skämten gick hem vittnar inte minst bilden här nedan, om.



Övriga inslag på mötet var sedvanliga mötesförhandlingar, fika och lotterier. PRO Kopparberg kan glädja sig åt att många nya medlemmar strömmat till under innevarande år, och även denna gång kunde några nya hälsas välkomna.


Bilden är från Hönsa-Karins hemsida

Den som vill veta mera om Hönsa-Karin, Fia och de andra kan läsa på gruppens hemsida www.honsakarin.se  

 

Kommentera

mm mm