mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Full fart i Ställdalsparken

12-04-29


Föreningen Old Wheels Bergslagen håller som bäst på att rusta inför säsongpremiären av motorcafét i Ställdalens Folkets park. Den 1:a maj måste allt vara klart, och när Kopparbergar'n hälsade på, hade ett 20-tal personer kavlat upp skjortärmarna för en gemensam arbetsdag ute och inne. Det var städning och uppsnyggning av klubblokalen, och även rödfärgning av byggnadens fasad pågick. Men den som arbetar behöver äta, och vid grillfatet träffar vi bland andra Jerry Bergman, som just serverar sig själv en korv. 

Han tar oss med till ett bord där Tomas Karlsson och ”Hosse” sitter. Hosse, som är föreningens ordförande, heter egentligen Wolfgang Holz, men de flesta känner bäst till smeknamnet. Hosse berättar....

Efter FH-föreningens konkurs 2011, köptes parken av en privatperson, som senare gjort överenskommelse med Old Wheels Bergslagen och Ställdalsparkens Arrangörer om skötseln.

De båda föreningarna samarbetar också kring arrangemangen, bland annat tre danskvällar under sommaren. Men innan dess ska dansgolvet renoveras, också det med frivilliga krafter.

Den 1:a maj blir det alltså premiär för motorcafét mellan klockan 18 och 21. Denna verksamhet kommer sen att fortgå varje tisdag till och med september.

Fika med hembakat bröd och möte med trevliga människor utlovas! Alla är välkomna, ung som gammal, med eller utan bil!

Det sista gäller för övrigt även för medlemskap i föreningen. Många av oss har ett brinnande intresse för gamla bilar, men för att vara medlem måste man inte ha bil över huvud taget. Och känner man att man inte kan/vill delta i alla aktiviteter, så kan ändå man vara stödmedlem.


Birger Fredriksson visar bilder på några medlemsbilar

Kärnverksamheten bygger dock på kärleken till bilar äldre än 30 år. Flera av medlemmarna har amerikanare, men gamla bilar från andra länder duger lika bra. Att rusta upp och sköta om klenoderna, kräver förstås att man har någonstans att vara och hålla på med sånt, och från och med i år har föreningen ett eget garage, där inte minst ungdomarna kan pröva på och lära sig mera.

Ungdomarna är viktiga, här liksom i andra klubbar, och vi har en särskild ungdomssektion för dem som är under 25.
I klubbens målsättning ligger också att särskilt stödja trafiknykterhet och trafiksäkerhet.

Dessutom deltar Old Wheels Bergslagen i arrangemang runt om i mellansverige. Det är höjdpunkter i verksamheten! Resmålen är till exempel Vårmönstringen i Lindesberg och veteranbilsträffar i Västerås, Hällefors, Ludvika och Rättvik. Ibland åker man till Frövi också, där det är motorträffar på onsdagar.

Föreningen har för närvarande drygt 100 medlemmar,men det finns alltid plats för fler. Det behövs också många starka armar för att ro alla projekt i hamn.

Old Whweels får också en del stöd utifrån, bland annat från Leader Bergslagen samt NBV (nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet). NBV ger ett resebidrag varje gång som en grupp medlemmar deltar i cruising på annan ort.


Barnen är med när familjerna jobbar


Klubblokalen

Länk till Old Weels Hemsida

Text och foto: Björn Öringbäck

 

Kommentera

mm mm