mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Energi och framtidstro

 

Ny möjlighetsorienterad ägare till Klacken

Kopparbergar'n har besökt Klacken och intervjuat nya ägaren Catrin Bernhoft från Örebro. Hon har stora planer för Klacken som konferenscenter och hotellverksamhet i samarbete med de övriga intressenterna på plats. Samarbete är viktigt för Catrin Bernhoft och är grunden för den breda verksamheten på Klacken.

 

- Ja, vad är det egentligen du har köpt? frågar vi och genast börjar Catrin berätta med entusiasm och energi.

- Det som ingår i köpet är centrumanläggningen, en stuga, marken omkring, campingen och servicehuset.

- Skidbacken då?

- Min idé är att alltid renodla verksamheten och det är konferensanläggningen som jag var intresserad av. Jag har ju redan en anläggning mitt i Örebro och det jag först och främst ville utöka med, var övernattningsmöjligheter för mina gäster och en restaurangrörelse. I Örebro har jag samarbete med hotell, men när jag såg Klacken, blev jag helt betagen av skönheten i området och såg genast framför mig, hur allt skulle kunna bli. Älgparken och skidbacken är jag inte intresserad av att äga, och skidbacken är f.ö. redan utarrenderad. Skidföreningen kommer att vara kvar med sin verksamhet och sin stuga. Badanläggningen ägs av kommunen och en del av stugorna är privatägda. Däremot kommer vi att samarbeta. Det ser jag som väldigt viktigt. 

- Hur kommer verksamheten att se ut här när du kommit igång?

- Jag kommer att basa för reception, restaurang, camping och vandrarhem. Allt kommer att renoveras från grunden, nya material, ny färgsättning och delvis förändrat innehåll. Vandrarhemmet kommer att byggas om till hotell innefattande 24 rum med sköna sängar, kaklade badrum och i övrigt modern möblering.  Restaurangen får nytt ansikte, stor-TV och ett vinrum och entren kommer att fräschas upp med rottingmöbler jag redan köpt in. Jag tycker att gästerna ska kunna sätta sig ner bekvämt och ta sig en öl.

Här utanför har jag planerat en stor terrass med grill dit alla är välkomna. Det gäller både badgäster, campare och konferensdeltagare. Badet kommer också att få bekväma rottingmöbler i stället för de av plast, som finns där nu. Den kostnaden tar jag på mig. Vi kommer också att ordna en egen lounge och uteplats för gästerna.

Camparnas möteslokal ska vi bygga om till ungdomsrum med TV och filmotek. Där kommer det också att finnas spel och det finns bredbandsuppkoppling på hela anläggningen.

- Hur ska allt detta åstadkommas?

- När jag startar ett nytt projekt engagerar jag hela familjen. Jag har en man och sju söner som alla ställer upp, förutom att jag själv gärna drar på mig målarbyxorna och ger mig på de flesta renoveringsarbeten. VA och el får vara för min del. Såna arbeten måste utföras av fackmän och den kompetensen söker jag lokalt.

- Vad har du för tidsplan?

- Min ambition är att vi ska vara klara med ombyggnaden till första juli, men komferensverksamheten startar vi inte förrän till hösten. Äldsta sonen kommer att bli konferensvärd. Vi kommer att vara en stor personalgrupp på Klacken, även om vi arbetar för olika ägare. Det gäller att samarbeta för att allt ska fungera bra för besökarna.

Under tiden vi pratar med Catrin får hon svara på frågor både via telefon och från hantverkare på plats, så vi ser att arbetet är i full gång. Vi lovar att komma tillbaka och följa utvecklingen.


Klacken 2012-04-16 Bild: Björn Öringbäck

 

Kommentera

mm mm