mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Nya Fagers Konditori

Kopparbergar'n skriver inte bara om föreningar, utan försöker stilla sin nyfikenhet på alla områden, bara det rör sig om sånt som finns i Ljusnarsberg – med omnejd. Det där sista betyder att vi inte är stenhårda när det gäller kommungränsen, men det som vi intresserar oss för mest, det är sånt som rör oss ljusnarsbergare. 
Den här gången har vi sökt oss till centrala Kopparberg. Och vad är väl mer centralt i Kopparberg och hela kommunen än Fagers konditori? Eller rättare sagt Nya Fagers Konditori, som stället heter numera. 

..............
...............
Inne på konditoriet träffar vi Linda Abrahamsson, som titulerar sig som manager på namnbrickan som hon bär på bröstet. Vi presenterar oss och förklarar vårt ärende, att ta reda på hur det är på Fagers numera, 10 månader efter att gamla Fagers gått i konkurs.

Över förväntan
Det har gått över förväntan bra, säger Linda, som tog över rörelsen i augusti förra året.
Till en början var hon ensam med allt jobb, men allteftersom verksamheten utökades blev det mer och mer önskvärt att dela jobbet med någon annan, och sedan den 1:a mars i år är Cecilia Ståhl anställd i rörelsen. 
Det innebär att vi kan dela upp arbetstiden mellan oss, säger Linda. Nu kan jag gå hem redan vid tvåtiden på eftermiddan.
Hur dags börjar du då? undrar vi från Kopparbergar'n.
Jag bakar nästan allt bröd själv, så det kan bli väldigt tidigt, ofta vid 2-3-tiden på morgonen.
Det är ju mitt i natten, tycker Kopparbergar'n.

Frukost och lunch
Linda berättar vidare att det är flest gäster på förmiddagar och eftermiddagar, men eftersom man numera även kan bli serverad en matig sallad på Fagers, så kommer det också en hel del lunchgäster. Och många kommer hit för att äta frukost, som serveras från klockan 9. Dessutom kan sällskap tas emot på tider efter kontakt och önskemål.
Andra saker som tillkommit på senare tid är tidningar och en lekhörna för barnen.
Alla generationer är välkomna, säger Linda.

Mångårig branschvana
Vi frågar lite om Linda själv, och får veta att hon kommer från Stockholm, och att hon är utbildad konditor och började redan som 16-åring i hotell- och restaurangbranchen. Vi får också veta, att förutom lilla Josefin, som just i dag är med mamma på jobbet en stund, finns det också två barn till i familjen, så visst måste det vara skönt med den avlastning det innebär att numera ha en anställd till hjälp.
Som svar på vår sista fråga, om uteserveringen, får vi veta att den öppnas troligen den 1:a maj.
Ute eller inne kan vara en smaksak, men huvudsaken är ju att det som serveras smakar bra – och det gör det på Nya Fagers!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm