mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Elever ställer ut på Blå Soffan

Kopparbergar'n har under helgen besökt utställningen på Blå Soffan, där eleverna i årskurs 6–9 på Kyrkbackskolan ställer ut bilder som de framställt på bildlektionerna under några veckor.

Redan i entrén får man en överblick över hela utställningen, och det som först slår besökaren är mängden bilder och föremål som presenteras.

På väggar och skärmar finns olika typer av bilder grupperade efter innehåll. Där finns bilder som eleverna framställt med inspiration av kända konstverk, både noggranna avbildningar och friare tolkningar. Men också en grupp med triptyker, en slags tredelade bilder med varierat innehåll av en idé. Dessutom finns några bord med tredimensionella föremål, som vi närmare betraktelse visar sig vara sängar! Att det krävdes en extra titt, beror på att samtliga sängar formats och dekorerats för att associera till kända personer – från böckernas värld eller från verkligheten.

Kopparbergar'n tänker inte närmare gå in på de enskilda verken eller grupperna, men vill i stället rekommendera alla att själva gå och se utställningen som pågår till och med den 28 april.

Öppettiderna är 
lördagar och söndagar 11 – 14
onsdagar 17 – 18:30.

Kopparbergar'n, med ett eget förflutet i skolans värld, vill uttrycka sin uppskattning av att elevarbetena visas i konstklubbens lokal, vilket ger en klar inriktning mot allmänheten.

Men det gäller att betrakta utställningen för vad den är och inte är. Först och främst är det inte en individuell utställning eftersom upphovsbarnens namn inte framgår för vart och ett av verken. I stället kan man se den som en uppvisning i stil med vad musikskolornas elever brukar framföra då och då. "Så här långt har vi utvecklats just nu".

Utställningen är också en intressant redovisning av skolans arbetssätt inom ämnet Bild, och en insikt i hur en och samma arbetsuppgift kan tas emot och bearbetas på så många olika sätt i en klass.

Kopparbergar'n hoppas att alla med intresse för ungdomar och konst passar på att titta in på Blå Soffan medan utställningen pågår. Det är den, och alla berörda värda.

Klicka på bilderna för att se dem större

skarmar.jpg (111830 byte)triptyker.jpg (84130 byte)sangar2.jpg (92251 byte)Sangar 3.jpg (99701 byte)sangar1.jpg (101897 byte)kopior.jpg (70072 byte)


Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm