mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kopparbergarn på auktion

Kopparbergarn har varit på auktion i lokalen nere vid järnvägen, där Benny Collin basar för verksamheten. Det borde vara en perfekt dag för auktion med tanke på snögloppet och kylan ute och lokalen fylld av fräscha varor, men det är ändå inte särskilt trångt därinne. Varorna finns till beskådande en timme före själva auktionens början, men de som har planerat sitt besök i god tid har kanske redan tagit sig en titt på Bennys hemsida där varorna exponeras några dagar innan..
  Folk droppar in lite då och då, går runt en stund och tar sig en närmare titt på utbudet. De vrider och vänder på föremålen sökande efter eventuella fel och upptäcker kanske ett och annat objekt som väcker intresset. Några markerar platser att sitta på sedan, och en del tar sig en kopp kaffe eller en varm korv innan auktionen drar igång. 
...........

.........
Matti Leinonen tittar intresserat på fiskeutrustning och provar gången hos en haspelrulle. 
.......

...........
Tommy och Tobias lyfter en elgitarr men lägger snabbt ner den igen. Inget att ha för någon av dem, inte. 
..........

....................

En gul nallebjörn sitter ensam mitt bland andra grejer på ett bord, utan att lyckas dra till sig uppmärksamhet från någon. Men så är det inte heller några barn närvarande.
......

.............
Så drar auktionen igång med lite prydnadssaker och några lampor. Buden blir relativt låga och det mesta ropas in av ett fåtal personer. Törs vi gissa att de här sakerna snart återfinns på loppisar i närheten? Utbudet i övrigt består till största delen av saker som man vanligtvis återfinner i kök och boende. Det är förhållandevis bra grejer som folk lämnat in, men de flesta har väl redan vad de behöver och mer därtill. Ändå finner det mesta sina köpare, bara priset är rätt.
...............
...............
Nils Norberg och Irene Kihl ropar in en tavla, en olja på duk, signerad Jette Hansen. Vi frågar köparna om de vet något om konstnären, och Irene tror sig ha sett namnet i Antik och Auktion. Priset blev bara några tior. Är det dagens fynd?

Vid hemkomsten googlar Kopparbergar'n konstnärens namn. - Det visar sig vara en av de många pseudonymer som används av Arne Andersson, en av de mest kända s.k. hötorgsmålarna, vars tavlor brukar betinga cirka 150 kr på auktion. Inget riktigt storfynd alltså, men halva priset är ju ändå ett fynd på sätt och vis, och köper man en tavla är väl huvudsaken att man tycker den är fin och att den pryder en plats på väggen.
,,,,,,,,,,,,,

.............
Så rullar auktionen på, och efter några timmar har nästan allt funnit nya ägare.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm