mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Stenar på auktion

13-03-18
Bergslagens Geologiska Sällskap höll i söndags sin årliga stenauktion med det dubbla syftet att komplettera medlemmarnas egna samlingar och förstärka den gemensamma klubbkassan. Värd för auktionen denna gåg var Tom Hoel på Geoloco. En medlem i Grängesberg hade skänkt en hel del stenar och mineral till auktionen.

Orföranden själv, Ingvar Sahlander skötte auktionerandet och knackade i bordet vartefter som stenarna fann nya ägare och Frank Söderström samlade in pengarna. Buden var överlag låga, men stenarna var många, så det trillade ändå in en god slant till klubbkassan. Vad sägs om att bli ägare till en aktinolit från Timansberg för endast fem kronor, eller magnetit från Blötberget till samma pris?

Det billiga priset till trots, avhöll sig Kopparbergar'n från att ge sig in i några affärer i mineralbranchen den här gången, mycket på grund av sin förfärande brist på kunskap inom området, men även på grund av hustruns envisa ryckande i rockskörten så snart hon kunde ana ett försök till bud från maken. Men vänta bara till Stenmässan!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm