mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Ny utställning på Blå Soffan

13-03-12

Sedan i lördags är det en ny utställare i konstklubbens lokal, Blå Soffan. Det är Hanna Hallén från Halmstad som visar några av sina verk för Ljusnarsbergarna.

Med på vernissagen är också två-åriga dottern Elsa-Lin (Lin efter mormors linneskåp!) och hon är naturligtvis det ultimata konstverket, alla kategorier. Hanna berättar också att hon blir inspirerad av dottern, något som också verkar avspeglas i hennes konst.

"Jag är inte bara konstnär, jag är mamma också", så skulle man kunna travestera en gammal TV-reklam.

Under intervjun försöker Kopparbergar'n provocera lite med frågan om det inte är prov på ren barnkonst som vi ser i en del fall, men Hanna svarar glatt att visst vore det roligt om någon ville köpa en sån tavla och placera den i barnrummet.

Och si, då ser man plötsligt "barnkonsten" med andra ögon.

Annars är det en stor installation som först och främst drar till sig betraktarens uppmärksamhet när man kommer in i lokalen. Mycket dekorativ!

Hannas konstnärsskap är mycket vittomfattande, och hon har också erfarenheter från många andra områden med samhällsengagemang.

Hon har en mångårig konstnärlig utbildning som toppas av en magisterutbildning i grafisk design och illustration 2003, och som illustratör har hon medverkat i en barnbok.

Utställningen är öppen till den 23 mars på onsdagar 17 – 18:30 samt lördagar och söndagar 11-14.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm